Qasey Honey. Powered by Blogger.

BALIK KAMPUNG BERSAMA PENSONIC!!!Menangi hadiah bernilai RM200,000 dalam 'Balik Kampung Bersama Pensonic'!
Nissan X Trail dan produk-produk Pensonic yang hebat mesti dimenangi dalam kempen ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’.


KUALA LUMPUR, MALAYSIA – Pensonic telah melancarkan Kempen ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ dengan lebih banyak ganjaran-ganjaran hebat sebagai tanda terima kasih kepada para pengguna di atas sokongan mereka.


Kempen Chef’s Like Pensonic pada tahun-tahun sebelum ini amat popular kerana ia seperti pesta bagi pengguna-pengguna produk Pensonic. Terdapat aktiviti-aktiviti menarik seperti kelas memasak bersama Chef Selebriti Dato Chef Haji (DCH) Ismail yang menyeronokkan, peraduan ‘Raya Merdeka Bring Chef Home’, rancangan masakan ‘Chef Mail Masak Bersama Pensonic’ dan banyak peraduan ‘Tonton & Menang’. Musim ketiga rancangan ‘Chef Mail Masak Bersama Pensonic’ Berjaya mencapai penonton lebih daripada 6.3 juta walaupun ia disiarkan hanya di TV3.


Tahun ini, satu rancangan baru yang menarik, 'Balik Kampung Bersama Pensonic' akan ke udara setiap Hari Isnin, jam 6.00 petang mulai 30 April 2018. Sertai pertandingan Beli, Tonton & Menang setiap minggu selepas menyaksikan rancangan ini yang terdiri dari 8 episod untuk peluang memenangi hadiah yang bernilai RM200,000.00 termasuk Nissan X-Trail dan produk-produk peralatan rumah Pensonic dari 1 April hingga 30 June 2018. Pengguna hanya perlu mengikuti langkah-langkah peraduan seperti di bawah:

 1. Beli produk Pensonic bernilai RM50.00 dan ke atas dalam satu resit.
 2. 'Like' Facebook Pensonic & poster peraduan.
 3. 'Share' poster peraduan (tukar tetapan privasi kepada Am).
 4. Tonton rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ di TV3.
 5. PM gambar-gambar resit, kad waranti, butir-butir peribadi dan jawapan untuk soalan peraduan FB. 

Para pengguna digalakkan untuk mengikuti (Follow) Facebook Pensonic untuk mendapatkan informasi terkini mengenai peraduan ini.

Selain dari Hadiah Nissan X-Trail, Hadiah Istimewa termasuklah:
 1. Mesin Basuh Pensonic 8.5kg
 2. TV LED 43" Pensonic
 3. Pendingin Udara Pensonic4.       
 4. Ketuhar 45L Pensonic  
 5. Pengisar Nutri De Blender Pensonic  
 6. Penyaman Udara

Jangan kemana-mana jika anda ingin mengetahui senarai Hadiah-hadiah istimewa yang akan dipaparkan di Facebook Pensonic tidak lama lagi.


Pemenang untuk Hadiah Utama akan dipilih dari peserta yang menyertai peraduan mingguan. Soalan peraduan Beli, Tonton & Menang akan dipaparkan setiap minggu di Facebook Pensonic selepas rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ di TV3 setiap Hari Isnin jam 6.00 petang mulai 30 April 2018.


Rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ terdiri daripada 8 episod dimana 10 pemenang akan dipilih setiap minggu, iaitu sejumlah 80 pemenang bagi kesemua 8 episod. Hadiah-hadiah mingguan peraduan akan dinyatakan dalam poster peraduan Beli, Tonton & Menang. Jika anda telah menyertai peraduan mingguan Beli, Tonton & Menang tetapi gagal memenangi sebarang hadiah, jangan putus asa kerana anda masih berpeluang memenangi Hadiah Utama Nissan X-Trail bernilai RM137,000.00!


Selain daripada peluang untuk memenangi hadiah-hadiah utama, hadiah-hadiah mingguan dan mempelajari cara menyediakan resipi-resipi menyelerakan yang akan ditunjukkan dalam rancangan ini, artis-artis tempatan bersama-sama dengan Chef kegemaran anda Dato Chef Haji Ismail sudah tentu akan membuatkan anda terpaku di hadapan kaca TV setiap Hari Isnin pada jam 6.00 petang. Artis-artis tempatan ‘hot’ yang akan muncul dalam rancangan ini ialah Hafidz Roshdi, Farah Nabilah, Fikry Ibrahim, Nadia Amira Othman, Ashraf Islam, Alif Satar, Erwin Dawson, Nur Risteena Munim Binti Zainul Ilyas, Nur Ruhainies Farehah Binti Zainul Ilyas, Ika Nabila binti Abdul Rahim dan YB Khairy Jamaluddin Abu Bakar.


Kali ini, rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ mengabdikan kenangan indah amalan tradisional ‘Balik Kampung’ di Hari Raya. DCH Ismail akan ‘Balik Kampung’ bersama selebriti ke kampung masing-masing dan berbual mengenai kenangan masa lalu. Kemudian, DCH Ismail dan selebriti akan memasak makanan yang mereka gemari di Hari Raya.  


"Tujuan produk-produk Pensonic wujud adalah untuk para pengguna menikmati hidup dengan sepenuhnya dan membantu anda meluangkan masa dengan mereka yang tersayang, terutamanya keluarga anda. Tiada perkara yang lebih memuaskan hati daripada memasak hidangan-hidangan anda sendiri dan berkongsi dengan keluarga dan rakan-rakan anda. Oleh itu, kami berharap supaya anda mempunyai pengalaman yang menyeronokkan apabila anda memasak untuk mereka yang tersayang. Resipi-resipi DCH Ismail dalam rancangan 'Balik Kampung Bersama Pensonic' dan Kelas-kelas Memasak 'Balik Kampung Bersama Pensonic', termasuk produk-produk Pensonic, tentu akan membuat pengalaman memasak satu perkara yang menyeronokkan", kata Pengarah Executive Kumpulan Pensonic, En.Nelson Chew.Beliau menambah, "Tahun ini juga, kami bekerjasama dengan peniaga-peniaga untuk mengadakan ‘Kelas-kelas Memasak Secara Langsung’ (Live Cooking Classes) di lokasi-lokasi terpilih di seluruh negara. Lokasi kelas-kelas memasak ini akan dipaparkan di Facebook Pensonic, oleh itu anda dipersilakan supaya mengikuti (follow) kami di Facebook Pensonic untuk mendapatkan informasi terkini. Setiap pasukan yang mengambil bahagian dalam kelas memasak ini dapat membawa pulang hidangan lazat yang telah mereka sediakan dalam kelas memasak, dan juga hadiah-hadiah bernilai RM450.00, termasuk Periuk Serbaguna Pensonic!


Satu lagi berita menarik ialah peserta-peserta Kelas Memasak juga berpeluang memenangi hadiah-hadiah bernilai RM200,000.00 apabila mereka menonton rancangan 'Balik Kampung Bersama Pensonic', dan menyertai peraduan Beli, Tonton & Menang. Jadi, segera ke laman Facebook Pensonic untuk mengetahui lebih lanjut!"


Pensonic, bersama-sama dengan DCH Ismail, inginkan rakyat Malaysia menikmati hidangan-hidangan berkhasiat yang dimasak di rumah, meluangkan masa kualiti bersama keluarga dan mengamalkan kehidupan yang sihat. Resipi-resipi dalam rancangan kami mudah disediakan, menggunakan bahan-bahan yang biasanya boleh didapati dalam kebanyakan rumahtangga di Malaysia. Keasyikkan DCH Ismail, resipi-resipi yang sedap dan masakan yang dipermudahkan dengan menggunakan produk-produk Pensonic, sudah pasti akan mendorong anda untuk memasak makanan ‘gourmet’ anda sendiri! Kami mengesyorkan supaya anda meluangkan sedikit masa menonton rancangan masakan kami. Anda akan belajar bagaimana untuk memasak seperti seorang ‘Chef’, serta berpeluang memenangi produk-produk Pensonic yang hebat untuk kediaman anda dengan menyertai Peraduan Facebook Beli, Tonton & Menang ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’.


Dengan produk Pensonic di rumah anda yang membolehkan anda menikmati hidangan lazat yang mudah disediakan, bersedialah untuk bergembira.


Mengenai Pensonic

Kumpulan Syarikat Pensonic diasaskan pada 1965 sebagai Keat Radio Co. Sdn. Bhd. Jenama Pensonic telah ditubuhkan pada tahun 1982 setelah peniagaan syarikat bertambah maju. Kini, Pensonic merupakan pengedar Peralatan Elektrikal Rumah yang terkemuka di Malaysia. 

Dengan Pensonic sebagai jenama terasnya, Kumpulan Pensonic juga mengedarkan produk peralatan rumah jenama-jenama terkemuka seperti Lebensstil Kollektion, Cornell dari USA, Indesit dan Gaggia dari Italy, dan Princess dari Holland.
Disahkan ISO 9001-2000 sejak tahun 2002, Pensonic disokong oleh pelbagai kemudahan perkilangan, gudang, bilik pameran dan pusat-pusat perkhidmatan pelanggan yang lengkap, mempunyai rangkaian pengedaran domestik yang terdiri daripada 10 cawangan dengan lebih daripada 900 pengedar di seluruh negara, dan produk Pensonic dieksport ke lebih daripada 30 buah negara di ASEAN dan Timur Tengah.

Anda dijemput melayari laman Facebook Pensonic Malaysia Facebook page, laman sesawang Pensonic: https://www.pensonic.com/ atau menelefon Pensonic Careline: 1-800-881-770  untuk maklumat lanjut. 


Terma & Syarat Peraduan Beli, Tonton & Menang ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ 2018

1.       Setiap resit layak untuk satu penyertaan sahaja. Jika lebih daripada satu penyertaan dikemukakan menggunakan resit yang sama, hanya satu penyertaan akan dipertimbangkan.
2.       Maklumat dalam Kad Waranti hendaklah dilengkapkan dengan sepenuhnya.
3.       Peserta yang menyertai peraduan ini dan telah memenuhi syarat-syarat peraduan, layak ke pusingan akhir dan berpeluang memenangi hadiah utama Nissan X-Trail.
4.       10 pemenang akan dipilih bagi setiap episod peraduan Beli, Tonton & Menang ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’.
5.       Pemenang untuk hadiah utama iaitu Nissan X-Trail akan diumumkan melalui Live FB Streaming di Facebook.
6.       Peraduan ini terbuka kepada semua warganegara Malaysia berumur 18 tahun dan ke atas.
7.       Peraduan ini tidak terbuka untuk kakitangan atau keluarga kakitangan Pensonic Holdings (Pensonic).
8.       Peraduan ini akan diadakan pada tarikh yang akan ditetapkan oleh Pensonic.
9.       Semua penyertaan mesti dihantar dalam tempoh peraduan yang ditetapkan.                                                          
10.   Peserta mesti mematuhi semua syarat-syarat penyertaan seperti yang dinyatakan.
11.   Pemenang perlu menghubungi Pensonic dalam tempoh 3 hari selepas pengumuman pemenang dibuat di Facebook.
12.   Kami akan berusaha untuk menghubungi pemenang, tetapi jika pemenang tidak dapat dihubungi, atau jika penyertaan yang diterima tidak memenuhi syarat peraduan, maka hadiah akan terbatal dan tidak boleh dituntut.
13.   Hadiah-hadiah tidak boleh ditukar dengan wang tunai dan Pensonic berhak menukar hadiah yang diumumkan dengan hadiah lain tanpa notis terlebih dahulu.  
14.   Pemenang hendaklah menuntut hadiah dari pejabat Pensonic kerana gambar pemenang akan ditangkap bagi tujuan rekod, melainkan diberitahu sebaliknya.
15.   Hadiah boleh diambil dari ibu pejabat Pensonic di Bukit Minyak atau dari Pejabat Pensonic Petaling Jaya sahaja. Bayaran kurier akan dikenakan sekiranya pemenang ingin mendapatkan hadiah selain dari dua pejabat yang dinyatakan.
16.   Pensonic berhak mencetak, mengedar dan menggunakan gambar-gambar dan bahan-bahan yang dihantar dalam penyertaan sebagai kandungan berhubung (online), ‘on-ground’ atau bahan cetakan yang lain.
17.   Pemenang-pemenang bersetuju untuk Pensonic menggunakan nama-nama dan gambar-gambar mereka dan akan bekerjasama dengan sebarang permintaan yang munasabah oleh Pensonic bagi tujuan pengiklanan atau media.
18.   Pasukan Facebook Pensonic berhak dengan budi bicara mutlaknya dan tanpa notis terlebih dahulu untuk mengecualikan peserta dari penyertaan selanjutnya dalam peraduan.
19.   Sebarang keputusan adalah muktamad. Peserta bersetuju untuk mengikut keputusan Pensonic berkenaan dengan sebarang aspek peraduan.
20.   Pasukan Facebook Pensonic berhak memantau, dan mengendalikan semua aktiviti peminat Facebook, semasa dan selepas tempoh peraduan.
21.   Pensonic berhak menukar hadiah-hadiah, menukar Terma & Syarat Peraduan atau menghentikan peraduan ini tanpa notis terlebih dahulu dan peserta akan terikat oleh perubahan ini. Peserta bersetuju menyerahkan hak-hak mereka mengenai peraduan ini dan tidak boleh mengambil tindakan terhadap Pensonic.
22.   Peserta menyertai peraduan atas risiko sendiri. Dengan membaca dan bersetuju dengan Terma & Syarat ini, Perserta bersetuju untuk melepaskan pihak Penganjur, sekutu dan agensinya , dan pekerja , pegawai, pengarah dan wakil-wakilnya dari apa-apa kemalangan, kecederaan, tuntutan, kerugian atau kerosakan yang mungkin berlaku akibat penyertaan dan aktiviti peraduan, melainkan kerosakan, kos atau kemalangan disebabkan oleh kecuaian atau salah laku oleh mereka yang disebutkan di atas.
23.   Dengan menyertai peraduan ini, anda bersetuju dengan terma & syarat di atas.  


No comments